KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi

Ekm

Amerika Seattle Amazon firmasında yazılım mühendisi olarak çalışan Umut ORHAN okulumuzu ziyaret ederek, öğrencilerimizle güzel bir etkinlik gerçekleştirdi.

Ağu

2022 2023 ÖĞRETİM YILI KAYIT RANDEVU LİSTESİ

Nis

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük kahramanlıklarıyla tarih sahnesine çıktığı, Çanakkale Muharebeleri'nin yapıldığı tarihi Gelibolu yarım adasını okulumuz öğrencileri olarak ziyaret ettik. Öğrencilerimiz en çetin çatışmaların gerçekleştiği yerleri bizzat gözlemledi, şehitlerimizi kabirlerinde anma fırsatı buldu.

Ara

Cerrahpaşa tıp fakültesi online şekilde 12. Sınıflarımıza üniversitenin tanıtımını yapmıştır. 16 Aralık Perşembe günü konferans salonumuzda yapılmıştır. Gezi ve tanıtım klübü öğretmenleri Yasemin Keçici ve Filiz Büyükavcılar ve rehberlik ve psikolojik danışmanımız Cemil Çetin'in randevu (organizasyonu) ile sağlanmıştır. Oldukça faydalı ve verimli geçmiştir.

Eyl

Valimiz Sayın Osman BİLGİN, Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi ve öğrencilerimiz ile birlikte 29 Eylül 2021 Çarşamba günü, İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla İstanbul'un işgalinden İstiklal Marşı'nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönemi ve Mehmet Akif ERSOY' un hayatını konu alan "AKİF" Filmini izlediler.

Eyl

Valimiz Sayın Osman BİLGİN, Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Kaymakamımız Sayın Salih YÜCE ve beraberindeki heyet ile birlikte okulumuz Ramazan Yaman Fen Lisesini gezerek, incelemelerde bulundular.

Eyl

Teknofest 2021'e Ramazan Yaman Fen Lisesi olarak "İnsanlık Yararına Teknoloji" alanından 2 proje ekibimizle finalist olarak katılım gerçekleştirdik.

1. finalist ekibimiz Afet Eğitimi bölümünden Duygu YILDIZ danışmanlığında; Arda Can ERGİN, Tuba Özge ABALAR, Berk YILDIZ, Canberk SUNAR,

2. finalist ekibimiz Yasemin KEÇİCİ danışmanlığında; Öykü AYDEMİR, Fatih Emre BAYRAK, Ataberk GEVREK sosyal inavasyon bölümünden (Bi-deney projesi) ile jüriye projelerini başarı ile sunmuşlardır.

Öğrencilerimize bundan sonraki Milli Teknoloji Hamlesi çalışmalarında Başarılar Dileriz.

Ağu

"DEPREMZEDE" ve "Bİ' DENEYİM" projelerimiz TEKNOFEST Yarışmasında bütün aşamaları başarıyla geçerek finale kalmıştır.

Tem

Okulumuz öğrencisi Ali Bartu KONCA  ; Sayısal puan türünde Türkiye 162.si  oldu...

Ock

9D Sınıfından Minel Başarır ve Ecenur Karaca Tübitak 2204 yarışması için "İklim Krizi" üzerine bir proje hazırlamaktadır. Projelerinin web sayfası ve instegram adreslerine ziyaretlerinizi bekliyor.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi tarafından okulumuza, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu"na uygunluğu tescillenerek "OKULUM TEMİZ" belgesi verildi.Belgeyi okul müdürümüz Selahattin TEMEL'e İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KALKAN takdim etti.

Ara

12. Sınıflarımıza ODTÜ Çevrimiçi Tanıtım Semineri düzenlendi.

Okulumuz 2014 mezunlarından, ODTÜ Araştırma Görevlisi Buğrahan İLGİN, 12. Sınıflarımıza ODTÜ Çevrimiçi Tanıtım Semineri düzenledi. ODTÜ Tanıtımı, Lisans Programları, Burslar, Yurtlar, Kampüs, Sosyal Aktivite ve Toplulukları gibi birçok bilginin aktarıldığı seminerde katkılarından dolayı mezun öğrencimiz Buğrahan İLGİN'e teşekkür ederiz.

Okulumuzun ETWINNING PROJELERİ faaliyetleri.