KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi

Ramazan Yaman Kimdir?

Okulumuzu yaptıran hayırsever iş adamı Ramazan YAMAN, 1931 yılında Kırklareli ili Demirköy ilçesine bağlı Balaban  ( Velika ) köyünde beş çocuklu Yaman ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi . Aile Balkan Savaşından sonra Yugoslavya'dan göç ederek Velika'ya yerleşti. Baba Zahit YAMAN ticaretle uğraşıyordu. Ramazan YAMAN'da ilk ve ortaokuldan sonra babasının yanında ticaretle uğraşmaya başladı. Önceleri kamyon şoförlüğü yaptı. Daha sonra ki yıllarda araba alım-satım işi ile ilgilendi. 1970 li yıllarda otomobil ithalatı yaptı. Ramazan YAMAN 1980'li yıllardan günümüze kadar Lüleburgaz başta olmak üzere Hayrabolu ve Alpullu'da konutlar yapıp satmaktadır. Yaklaşık 1000 konutun altında onun imzası vardır.1988 yılında bugünkü adı Yaman Otel olan işletmeyi satın alarak turizm işine girdi. Daha sonra Tekirdağ Yaman Oteli alarak zinciri genişletti. Ramazan YAMAN'ın çalışkanlığı, bitmek bilmeyen girişimciliği ile Lüleburgaz'ın kentleşme sürecinde çok büyük katkıları olmuştur.Lüleburgaz'ın ilk cep sinemasını yaptıran Ramazan YAMAN ; Düğün salonları, otelleri ve site inşaatları ile çalışma hayatına devam etmektedir.Evli ve 6 kız babası olan Ramazan YAMAN 28 Kasım 2018 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Yayın: 04.12.2012 - Güncelleme: 24.12.2020 12:59 - Görüntülenme: 17195

Etiketler :